Salut comunitaria

Més de 700.000 persones estan diagnosticades amb depressió a Catalunya

Actualment més de 700.000 persones estan diagnosticats amb depressió, de les quals la gran majoria són dones, 505.246, amb una mitjana d’edat de 56 anys, mentre que entre els homes la xifra és inferior 211.180 i amb una mitjana d’edat de 61 anys.

Llegeix més:Més de 700.000 persones estan diagnosticades amb depressió a Catalunya

Salut i Educació presenten una guia per a l'abordatge de les conductes suïcides en els centres educatius

Els departaments de Salut i Educació han presentat la Guia per a l’abordatge de la conducta suïcida i de les autolesions no suïcides en el centre educatiu on es recullen les orientacions sobre com cal actuar de forma coordinada entre els agents educatius i de salut davant d’una verbalització d’intencionalitat suïcida, d’una temptativa o del suïcidi pròpiament dit, i també quan es detectin autolesions.

Llegeix més:Salut i Educació presenten una guia per a l'abordatge de les conductes suïcides en els centres...

Ens coordinem per atendre millor les persones amb Insuficiència Cardíaca a Osona

El nou model assistencial impulsat pel Consorci Hospitalari de Vic i els Equips d'Atenció Primària (ICS i EBA) facilita la detecció, seguiment i tractament dels pacients.

Llegeix més:Ens coordinem per atendre millor les persones amb Insuficiència Cardíaca a Osona

Campanya de donació de sang a Centelles

Les reserves de sang estan molt baixes

Llegeix més:Campanya de donació de sang a Centelles

CAP Centelles " VIU I FES VIURE" donació de sang el 30 de juliol

Calen 40.000 donants els mesos de juliol i agost per poder atendre les necessitats dels malalts als hospitals. Amb el lema “Viu i fes viure”, la campanya d’estiu pretén animar tothom qui pugui a donar sang durant les vacances.

Llegeix més:CAP Centelles " VIU I FES VIURE" donació de sang el 30 de juliol

Consells per l'onada de calor

Per a la vostra informació i difusió , un enviem el comunicat del Servei d’Urgències de Vigilància Epidemiològica i del Servei Meteorològic de Catalunya, en el que s’informa de que la situació meteorològica per onada de calor (SMP de llindar alt) continua. L’avís d’onada de calor es podria allargar fins dissabte.

Llegeix més:Consells per l'onada de calor

El Govern aprova el Pla de seguretat alimentària de Catalunya 2022-2026

El Govern ha aprovat el Pla de seguretat alimentària de Catalunya 2022-2026, l’instrument estratègic de referència de la intervenció pública en aquesta matèria.

Llegeix més:El Govern aprova el Pla de seguretat alimentària de Catalunya 2022-2026

Comunicat sobre l'alerta per casos de verola del mico

El dia 17 de maig de 2022 la Subdirecció General de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública (SGVRESP) va rebre una alerta des del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) referent a la notificació recent de casos de verola del mico.

Llegeix més:Comunicat sobre l'alerta per casos de verola del mico

Salut impulsa la XXIII Setmana sense Fum

L’Agència de Salut Pública del Departament impulsa, conjuntament amb CamFiC i AIFICC, en el marc del Programa Atenció Primària sense fum, un any més, la Setmana Sense Fum (SSF) que aquest any celebra la seva XXIII edició sota el lema ‘Deixar de fumar i començar a sumar’ del 25 al 31 de maig.

Llegeix més:Salut impulsa la XXIII Setmana sense Fum

Comunicat de situació a Catalunya de casos detectats d'un tipus d'hepatitis no A-E aguda greu de causa desconeguda

En el marc dels sistemes habituals de coordinació i vigilància, el Servei de Vigilància Epidemiològica de l’Agència de Salut Pública de Catalunya va informar als centres hospitalaris perquè estiguessin amatents a la possible aparició de casos d’aquest tipus d’hepatitis, tenint en compte la informació del Centro de Coordinación de Alertas y Emergencias Sanitarias (CCAES) del Ministeri de Sanitat i fessin les actuacions oportunes.

Llegeix més:Comunicat de situació a Catalunya de casos detectats d'un tipus d'hepatitis no A-E aguda greu de...