Salut comunitaria

Dissabte 29 de juliol posem en marxa una campanya de donació de sang a Centelles. De 9,30 a 13,30 i de 17 a 21 hores es podrà donar sang al CAP.

Al web donarsang.gencat.cat es pot reservar cita.

  • Per poder mantenir les reserves de sang en un estat òptim, s’espera que prop de 80 persones vinguin a donar sang al CAP de Centelles.
  • A més, en aquesta campanya, els menors de 40 anys també podran apuntar-se al Registre de Donants de Moll d’Os
  • Des de l’Ajuntament , l’Associació de donants de sang d’Osona i el Banc de Sang animem els veïns i veïnes a donar sang aquest estiu.
  • El canvi de rutines, la calor i els viatges fan preveure un descens de les donacions durant les properes Cada dia fan falta 1.100 donacions de sang per donar resposta a les necessitats dels pacients

A més, tots els menors de 40 anys, podran apuntar-se al Registre de Donants de Moll d’Os a través d’una mostra de sang. Per fer-ho, només és necessari avisar a l’equip professional del Banc de Sang que hi hagi a la campanya.

Cal que més joves s’hi registrin per augmentar les possibilitats de trasplantament de pacients amb leucèmia.

Cada any, 5.000 persones són diagnosticades amb aquesta malaltia a l’Estat espanyol, i el trasplantament de medul·la òssia és l’única esperança per a molts afectats de leucèmia i altres malalties de la sang.

Dona sang